Pyöräytin tällä kertaa tällaisen kakun äitini syntymäpäivän kunniaksi. Marenkikakku on siitä helppo jälkiruoka, että marenkipohjat voi tehdä talteen jo hyvissä ajoin etukäteen, jolloin itse kakun kokoamiseen ei kulu juuri ollenkaan aikaa. Tämä kakku maistuu takuulla makean ystäville! Ohje on Kinuskikissan blogista. Toisin kuin alkuperäisessä ohjeessa oli tehty, käytin itse tähän vain yhden purkin vaahtoutuvaa suklaakermaa, joka oli mielestäni täysin riittävä määrä jo valmiiksi runsaaseen kakkuun.
10 hengelle
Pohja:
2 marenkipohjaa
Täyte:
1-2 prk (2½-5 dl) Valio vaahtoutuvaa suklaakermaa
1 l (500 g) tuoreita mansikoita
½ l tuoreita kirsikoita
1 levy (190 g) mansikkasuklaata (Fazer tai Marabou)
- Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Aseta toinen marenkipohja tarjoilulautaselle ja levitä sen päälle puolet suklaakermasta. Leikkaa mansikat siivuiksi, mutta säästä muutama kokonainen mansikka kakun päälle. Käy kirsikat läpi ja valikoi kannalliset parhaat yksilöt koristelua varten. Poista kannattomista kirsikoista kivet ja viipaloi ne pienemmiksi paloiksi.
- Levitä mansikkasiivut ja kirsikanpalaset kermakerroksen päälle. Laita päälle toinen pohja ja levitä sille loput suklaakermasta.
- Leikkaa suklaalevy rouheeksi. Laita kakun päälle kokonaisia mansikoita, suklaarouhetta ja kirsikoita. Tarjoile mahdollisimman pian.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti