sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Lihavartaat


Nämä olivat kyllä aivan toppen vartaita! Kuvassa oleviin vartaisiin on pujotettu päihin miniluumutomaatit. Niiden käyttöä ei välttämättä kuitenkaan voi suositella, sillä tomaatit kypsyvät hyvissä ajoin ennen lihaa. Väripilkuiksi voi siis tomaattien sijaan vartaitten päihin pujottaa vaikkapa paprikapalaset.

20 varrasta
Raaka-aineet:
500 g porsaan sisäfileetä
200 g naudan ulkofileetä
1 pkt (170 g) pekonia
2 jättiherkkusientä
1 kesäkurpitsa
1 pkt (250 g) Pirkka grillijuustoa
Lisäksi:
grillikastiketta

  1. Paloittele porsaan ja naudan lihat varrassopiviksi paloiksi.
  2. Puolita pekonisiivut ja lohko herkkusienet siivujen lukumäärää vastaaviksi palasiksi. Kierrä pekonisiivut sienipalojen ympärille.
  3. Pese ja pilko kesäkurpitsa ja kuutioi grillijuusto. Pujota varrasainekset varrastikkuihin vuoronperään.
  4. Grillaa vartaisiin grillissä väriä molemmin puolin. Sivele tämän jälkeen vartaisiin grillikastiketta ja kypsennä loppuun kummaltakin puolelta. Tarjoa esim. uusien perunoiden, salaatin ja sienisalaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti