torstai 26. heinäkuuta 2012

Kanakeitto


Kanakeitosta ja sen liemestä saa ehdottomasti maukkainta käyttämällä lihana kanankoipia; rintapalojen liha kun tuppaa olemaan auttamattoman mautonta. Lisää väriä ja ruokaisuutta keittoon saa lisäämällä siihen pussillisen herne-maissi-paprikasekoitusta ennen smetanan tai crème fraîchen lisäämistä. Alussa on ohjeet kanakeiton valmistukseen kanankoivista*, jolloin ei liemikuutioitakaan välttämättä tarvitse yhtä montaa keittoon laittaa.

6 hengelle
Raaka-aineet:
4 broilerin rintafileetä TAI 2-3 kypsentämätöntä kanankoipea
14 pienehköä perunaa
2 porkkanaa
1½ l vettä
1 dl (puuro)riisiä
1-2 kana- tai kasvisliemikuutiota
suolaa
mustapippuria TAI 10 kokonaista valkopippuria
1 tl kirveliä
(1 ps [200 g] herne-maissi-paprikasekoitusta)
1 prk smetanaa TAI creme fraichea
tuoretta persiljaa

* Pese kanankoivet ja mahdollinen marinadi huolellisesti pois. Poista koivista ylimääräinen nahka ja rasva. Pistä koivet kattilaan ja täytä kattila vedellä niin, että koivet melkein peittyvät. Mausta liemi yhdellä laakerinlehdellä ja musta- tai valkopippurilla. Anna kiehua n. tunnin ajan. Nosta koivet pois kattilasta ja anna niiden jäähtyä. Siivilöi liemi. Erottele kanankoivista lihat.

  1. Mittaa kattilaan vesi tai kanaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
  2. Lisää nesteeseen riisi ja liemikuutiot. Anna kiehua 30 minuutin ajan ja lisää puoli välissä perunat ja porkkanat.
  3. Lisää saksilla leikatut vroilerin rintafileet tai koipilihat keittoon. Anna kiehua 15-20 minuutin ajan.
  4. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kirvelillä. Lisää joukkoon smetana tai crème fraîche. Ripottele lopuksi pinnalle tuoretta persiljaa ja tarjoa ruisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti