Tämä ohje on Valion sivuilta, halusta kokeilla uutta Mustapekka-ruokakermaa. Poikkesin ohjeesta jonkin verran, mutta hyvää oli ja mielestäni myöskin vaivattomampaa, kun perunat valmisti kalan kanssa yhtä aikaa. Kerman lisäsin vasta vähän ennen kalan valmistumista, jotta juurekset ehtisivät saada paremman värin pintaan, eivätkä keittyisi. Mustapekka-kermasta tulikin ihana kastike paksuuntuessaan, jossa maistui jälkimakuna hintin tulinen pippuri. Lähde: Valio
Uunijuurekset:
n. 10 pientä perunaa
1-2 porkkanaa
suolaa
öljyä
Uunilohi:
1 kpl (n. 600-800 g) kirjolohifileetä
1 limetti TAI ½ sitruuna
1-2 rkl kapriksia
2-3 rkl aurinkokuivattua tomaattia
1 prk (2,5 dl) Valio maustettu ruokakerma Mustapekka
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat sopivan kokoisiksi paloiksi uunivuokaan. Sekoita juuresten joukkoon hiukan öljyä ja mausta suolalla. Paista juureksia 200°C:ssa puolen tunnin ajan.
- Ota juurekset uunista. Huuhtele kirjolohifilee kylmällä vedellä ja poista tarvittaessa ruodot. Asettele filee nahkapuoli alaspäin vuokaan juuresten joukkoon. Raasta fileen päälle limetin tai sitruunan kuori ja purista päälle mehu. Levitä kalan päälle kuutioitu aurinkokuivattu tomaatti ja kaprikset.
- Kypsennä fileetä uunissa 175°C:ssa 20 minuuttia, lisää vuokaan ruokakerma ja paista vielä toiset 20 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti