maanantai 13. helmikuuta 2012

Kebakot


Nämä kebakot ovat mainioita, kun haluaa tehdä jauhelihasta vähän jotain erilaista, muttei mitään hirveän raskasta. Tässä kastikkeena toimii ihan kermaviiliin sekoitettavat dippijauheet, itse käytin mukavan tomaattista American -dippijauhetta ja toista valkosipulisempaa versiota. Salaatti toimii myös kebakkojen lisukkeena paremmin kuin hyvin, kuvassa avokadosalaattia. Ohje on siis HS:n sivuilta. 10 kappaleesta riittää hyvin kahden henkilön illallistarpeisiin.

10 kpl
Raaka-aineet:
300 g jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
½ dl vettä
1 kananmuna
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
muutama tippa tabascoa
1 rkl soijaa
1 tl paprikajauhetta
(½ tl meiramia)
1 tl suolaa
mustapippuria

  1. Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa ja turvota seosta parin minuutin ajan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita sipulit, jauheliha, muna ja mausteet turvonneisiin korppujauhoihin huolellisesti.
  3. Jaa taikina kymmeneen osaan ja muotoile niistä leivinpaperin päälle pellille pitkiä kapeta tankoja. Pujota taikinapötkylät grillitikkuihin.
  4. Paista kebakkoja 225°C:ssa uunin keskitasossa 15-20 min.
  5. Tarjoa kebakot kylmän dippikastikkeen kanssa ja lisäkkeenä tuoresalaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti