Nämä kebakot ovat mainioita, kun haluaa tehdä jauhelihasta vähän jotain erilaista, muttei mitään hirveän raskasta. Tässä kastikkeena toimii ihan kermaviiliin sekoitettavat dippijauheet, itse käytin mukavan tomaattista American -dippijauhetta ja toista valkosipulisempaa versiota. Salaatti toimii myös kebakkojen lisukkeena paremmin kuin hyvin, kuvassa avokadosalaattia. Ohje on siis HS:n sivuilta. 10 kappaleesta riittää hyvin kahden henkilön illallistarpeisiin.
10 kpl
Raaka-aineet:
300 g jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
½ dl vettä
1 kananmuna
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
muutama tippa tabascoa
1 rkl soijaa
1 tl paprikajauhetta
(½ tl meiramia)
1 tl suolaa
mustapippuria
- Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa ja turvota seosta parin minuutin ajan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita sipulit, jauheliha, muna ja mausteet turvonneisiin korppujauhoihin huolellisesti.
- Jaa taikina kymmeneen osaan ja muotoile niistä leivinpaperin päälle pellille pitkiä kapeta tankoja. Pujota taikinapötkylät grillitikkuihin.
- Paista kebakkoja 225°C:ssa uunin keskitasossa 15-20 min.
- Tarjoa kebakot kylmän dippikastikkeen kanssa ja lisäkkeenä tuoresalaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti