Sunnuntairuokaa n:o 1.
Raaka-aineet:
n. 1500 g porsaan ulkofileetä
suolaa
vettä
- Ota ulkofilee hyvissä ajoin jääkaapista lämpenemään, n. puoli tuntia ennen uuniin laittoa. Huuhtaise ulkofilee halutessasi kylmällä vedellä. Aseta paisti uunivuokaan, suolaa pinta reilusti ja kaada vuokaan muutama desi vettä. Jos haluat ruskean pinnan, ruskista filee aluksi pannulla rasvassa nopeasti joka puolelta tai paista uunissa aluksi korkeammas lämpötilassa. Anna lihan kypsyä 150°C:ssa parisen tuntia. Jos lihan kuivuminen häiritsee, peitä paisti foliolla.
- Kastike: siivilöi paistoliemi vuoasta kattilaan talteen. Suurusta kastike kylmään veteen sekoitetuilla jauhoilla, ohuena nauhana kaataen. Jos suolaa on liikaa, lisää sekaan hieman vettä. Lisää halutessasi lopuksi tilkka kermaa.
- Tarjoa mieleistesi perunoiden, kasvisten ja salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti