tiistai 6. joulukuuta 2011

Piparkakut


Piparitaikinan valmistaminen käy helpoiten monitoimikoneella.

Raaka-aineet:
100 g margariinia
1 kananmuna
75 g sokeria
1½ dl siirappia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl soodaa (kukkurallinen)
300 g vehnäjauhoja

  1. Vaahdota kulhossa pehmeä margariini ja erikseen muna ja sokeri. Kiehauta siirappi kattilassa ja lisää siihen neilikka, inkivääri, kaneli ja pomeranssinkuori. Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon.
  2. Sekoita jäähtynyt siirappiseos rasvavaahtoon, lisää myös muna-sokerivaahto. Sekoita joukkoon jauhot hiljaksiin, ettei taikina saa sitkoa. Peitä taikinakulho märällä leivinpaperilla ja anna levätä jääkaapissa yön yli.
  3. Kaulitse taikina ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla ja ota siitä muot(e)illa piparkakkuja. Paista piparit uunissa 175-200°C:ssa 6-8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti