Piparitaikinan valmistaminen käy helpoiten monitoimikoneella.
Raaka-aineet:
100 g margariinia
1 kananmuna
75 g sokeria
1½ dl siirappia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl soodaa (kukkurallinen)
300 g vehnäjauhoja
- Vaahdota kulhossa pehmeä margariini ja erikseen muna ja sokeri. Kiehauta siirappi kattilassa ja lisää siihen neilikka, inkivääri, kaneli ja pomeranssinkuori. Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon.
- Sekoita jäähtynyt siirappiseos rasvavaahtoon, lisää myös muna-sokerivaahto. Sekoita joukkoon jauhot hiljaksiin, ettei taikina saa sitkoa. Peitä taikinakulho märällä leivinpaperilla ja anna levätä jääkaapissa yön yli.
- Kaulitse taikina ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla ja ota siitä muot(e)illa piparkakkuja. Paista piparit uunissa 175-200°C:ssa 6-8 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti