maanantai 19. joulukuuta 2011

Nugaakääretorttu

Mummi oli saanut tämän reseptin siskoltaan Kertulta, joka teki tätä torttua jo vuonna 1952, jolloin mummi oli töissä Helsingissä olympialaisten aikaan. Alunperin resepti on peräisin vanhasta Pirkka-lehdestä, ohje löytyy näköjään myös netistä. Kerttu käytti täytteeseen aina lakkahilloa.

Täyte:
1 dl sokeria
50 g mantelirouhetta
150 g voita
1 dl tomusokeria
1 keltuainen
2 tlk mandariinilohkoja TAI 2 dl lakkahilloa
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
5 rkl (1 dl) vehnäjauhoja
4 rkl (1 dl) perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

  1. Valmista ensin täyte. Kaada sokeri kylmälle paistinpannulle ja kuumenna, kunnes se on sulanut. Lisää mantelirouhe sulan sokerin joukkoon ja levitä seos leivinpaperille. Varo kuumaa sokeria. Kun seos on jähmettynyt, hienonna se terävällä veitsellä melko hienoksi.
  2. Vaahdota voi, tomu- ja vanilliinisokeri. Sekoita keltuainen joukkoon, samoin jauhettu sokeri-manteliseos. Keltuainen tekee täytteen pehmeäksi, mutta aivan välttämätön se ei ole.
  3. Sekoita jauhot hyvin. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää kuiva-aineseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperin päälle.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia. Sokeroi leivinpaperi ja kaada kakkulevy sille. Anna levyn jäägtyä. Levitä voikreemi levylle ja sen päälle valutetut, hieman murskatut mandariinilohkot tai lakkahilo. Kääri levy paperin avulla rullalle. Leikkaa vaapaleiksi ja tarjoa kahvipöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti