maanantai 19. joulukuuta 2011

Kanapaisti


Kokonainen kana on tyypillinen ja suht vaivaton sunnuntairuoka. Pakastekana kannattaa ottaa jo paria päivää aikaisemmin jääkaappiin sulamaan.

Kanapaisti:
1 kokonainen broileri (n. 1250 g)
1 sitruuna
voita (+ persiljaa, chiliä)
suolaa
Uunijuurekset:
porkkanaa
lanttua
omenaa
perunaa
punajuurta
öljyä
suolaa

  1. Pese lintu päältä ja sisältä juoksevalla vedellä, jotta hyytynyt veri irtoaisi. Tee viillot broilerin nahkaan rintafileiden ja koipien kohdalle ja survo nahan alle voipalaset. Purista puolikkaan sitruunan mehut broilerin päälle ja sisään ja lohko toinen puolikas neljään osaan ja pistä broilerin sisään. Tee myös reiät linnun pyrstöpäähän niin, että saat koipien päät kiinnitettyä niiden läpi ristiin. Mausta reilulla kädellä broilerimausteella ja suolalla.
  2. Pistä paisti uunivuokaan. Valmista lisäksi uunijuurekset: kuori juurekset ja pilko pienemmiksi, kuitenkin reilun kokoisiksi palasiksi. Asettele palaset vuokaan kanan ympärille ja pirskottele niiden päälle öljyä. Mausta suolalla.
  3. Paista paistia ja juureksia ensin 200°C:ssa uunissa n. tunnin ajan ja vähennä sen jälkeen lämpöä 150°C:een vielä n. tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti