lasagnelevyjä
350-400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl jauhettua maustepippuria
mustapippuria
Maitokastike:
8 dl maitoa
3/4 dl vehnäjauhoja
170-200 g juustoraastetta (Valio Sinileima emmental TAI Polar)
- Valmista ensin juustokastike: vatkaa vehnäjauhot kylmään maitoon ja kiehauta se varovasti kattilassa. Ota kattila pois hellalta ja lisää juustoraaste.
- Paista jauheliha kypsäksi voinokareessa, lisää puolessa välin silputtu sipuli. Lisää mausteet ja hieman vettä, jottei jauheliha kuivu.
- Levitä vuokaan ensiksi vähän jauhelihaa, lisää päälle maitokastiketta ja peitä lasagnelevyillä. Tällaisia kerroksia pitäisi tulla vielä n. 3, neljäs ilman jauhelihaa. Levitä vielä reilusti juustokastikkeesta lasagnen päälle ja ripottele pinnalle vielä halutessasi juustoraastetta.
- Paista lasagnea uunissa 175°C:ssa n. 45 minuutin ajan, kunnes lasagne on saanut kauniin ruskean pinnan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti