maanantai 19. joulukuuta 2011

Ihana vaniljakakku

Alkuperäinen ohje Hesarista.

Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
Kostutus:
125 g voita
1 dl maitoa
2 rkl vaniljasokeria
  1. Sekoita munat ja sokeri sauvavatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sihtaa jauho-leivinjauheseos munavaahtoon vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon kiehuvan kuuma vesi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhetettuun laakeaan kakkuvuokaan.
  3. Paista kakku 200°C:ssa n. 40 minuuttia.
  4. Kuumenna kattilassa voi ja maito ja keitä 2 minuutin ajan. Varo! Ota kattila tulelta ja lisää joukkoon vaniljasokeri.
  5. Leikkaa kakku kahtia ja kostuta molemmat puolet voi-maito-sokeriseoksella. Kokoa ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti