Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
Kostutus:
125 g voita
1 dl maitoa
2 rkl vaniljasokeria
- Sekoita munat ja sokeri sauvavatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sihtaa jauho-leivinjauheseos munavaahtoon vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon kiehuvan kuuma vesi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhetettuun laakeaan kakkuvuokaan.
- Paista kakku 200°C:ssa n. 40 minuuttia.
- Kuumenna kattilassa voi ja maito ja keitä 2 minuutin ajan. Varo! Ota kattila tulelta ja lisää joukkoon vaniljasokeri.
- Leikkaa kakku kahtia ja kostuta molemmat puolet voi-maito-sokeriseoksella. Kokoa ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti