torstai 2. kesäkuuta 2011

Tonnikala-makaronisalaatti


Pastasalaatissa kuuluu mielestäni olla paljon kastiketta antamassa makua ja kosteutta. Tämä pastasalaatti onkin erittäin herkullinen ja mehevä ja sopii mainiosti nopeaksi tarjottavaksi tuoreen patongin kera.

6 hengelle
Raaka-aineet:
2/3 ps (250 g) makaronia
2 prk tonnikalaa öljyssä
1 shalottisipulia
2 maustekurkkua (kaupan laarista)
1 kirpeä omena
100 g kermajuustoa
Kastike:
1 prk (200 g) kevyt crème fraichea
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 dl majoneesia
1 tl (dijon)sinappia
yrttisuolaseosta
mustapippuria

  1. Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi niistä vesi ja huuhtele kylmällä vedellä. Pilko suolakurkut, omenat, juusto ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja silppua purjo.
  2. Sekoita kattilassa tai isossa kulhossa keskenään valmiiksi kastikkeen ainekset. Sekoita joukkoon makaronit, valutettu tonnikala, suolakurkut, omenat, sipuli, juusto ja purjo. Anna jäähtyä viileässä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti