torstai 2. kesäkuuta 2011

Korvasienien ryöppäys


Kevään tullen korvasienet putkahtelevat laumoina hakkuuaukeille. Perusohjenuora on, että kattilaan tulee 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Seuraavassa esimerkkimäärät:
1½ l korvasieniä
4½ l vettä + 4½ l vettä

Vaihe 1: Huuhtele sienistä tarvittaessa hiekka pois, poista sienien huonot osat ja leikkaa sienet pienemmiksi palasiksi. Mittaa sienipalat esim. puolen litran lasin avulla.


Vaihe 2: Lisää kiehuvaan 4½ litraan vettä korvasienet. Keittämissuositus on 5-10 minuuttia, mutta koska on parempi katsoa kuin katua, anna sienien kiehua 6-7 minuuttia. Liika keittäminen nimittäin johtaa sienien mauttomuuteen (ainakin omasta mielestä). Laskeminen aloitetaan siitä, kun vesi todellakin kiehuu kattilassa sienien lisäämisen jälkeen. Kiehumisen aikana veden pintaan kertyy sienistä vaahtoa, joka kuoritaan kauhalla pois.


Vaihe 3: Kaada sienet lävikköön ja huuhtele ne.


Vaihe 4: Purista sienet kuiviksi.


Vaihe 5: Lisää sienet kertaalleen kiehuvaan 4½ litraan puhdasta vettä ja toista vaiheet 2-4. Tadaa: tuloksena on n. 4 dl käyttövalmiita korvasieniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti