Tämä ruoka on parasta keväisin ja kesäisin, jolloin kaali on parhaimmillaan; talvisin sen maku muuttuu hieman kitkerämmäksi.
6 hengelle
Raaka-aineet:
n.1,3 kg varhais- TAI valkokaalia
400 g jauhelihaa
1 dl riisiä
1 lihaliemikuutio
soijakastiketta
mustapippuria
n. 4 dl vettä
Lisäksi:
maustekurkkua (kaupan laarista)
- Paista jauheliha mukavan ruskeaksi pannulla ja mausta se soijakastikkeella ja mustapippurilla. Lisää joukkoon lihaliemikuutio. Suikaloi kaali, mutta jätä sen kantaosa käyttämättä. Kuullota riisi isossa kattilassa tilkassa öljyä, mutta älä ruskista.
- Lisää riisin joukkoon paistettu jauheliha, osa kaalista ja vettä. Sekoita. Lisää loput kaalista sitä mukaa, kun entinen painuu kasaan.
- Anna padan hautua n. puolisen tuntia kansi kiinni, lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa lisänä viipaloitua tai kuutioitua maustekurkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti