maanantai 30. toukokuuta 2011

Kaalipata


Tämä ruoka on parasta keväisin ja kesäisin, jolloin kaali on parhaimmillaan; talvisin sen maku muuttuu hieman kitkerämmäksi.

6 hengelle
Raaka-aineet:
n.1,3 kg varhais- TAI valkokaalia
400 g jauhelihaa
1 dl riisiä
1 lihaliemikuutio
soijakastiketta
mustapippuria
n. 4 dl vettä
Lisäksi:
maustekurkkua (kaupan laarista)

  1. Paista jauheliha mukavan ruskeaksi pannulla ja mausta se soijakastikkeella ja mustapippurilla. Lisää joukkoon lihaliemikuutio. Suikaloi kaali, mutta jätä sen kantaosa käyttämättä. Kuullota riisi isossa kattilassa tilkassa öljyä, mutta älä ruskista.
  2. Lisää riisin joukkoon paistettu jauheliha, osa kaalista ja vettä. Sekoita. Lisää loput kaalista sitä mukaa, kun entinen painuu kasaan.
  3. Anna padan hautua n. puolisen tuntia kansi kiinni, lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa lisänä viipaloitua tai kuutioitua maustekurkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti