lauantai 28. toukokuuta 2011

Miilunpolttajan spagetti


Miilunpolttajan spagetti eli pasta carbonara on italialainen, pekonista ja pecorino- tai parmesanjuustosta sekä kananmunan keltuaisista valmistettava pastaruoka. Alkuperäiseen ohjeeseen kerma ei kuulune, mutta se antaa hyvää makua ja sopii suomalaiseen keittiöön.

3-4 hengelle
Raaka-aineet:
1 pkt (170 g) pekonia
300 g spagettia
1 prk (2 dl) kermaa
2 kananmunan keltuaista
50 g parmesanjuustoa
2 rkl silputtua persiljaa
mustapippuria
suolaa

  1. Keitä pasta al denteksi. Pilko pekonisiivut pieniksi paloiksi ja paista kattilassa rapeaksi.
  2. Sekoita keskenään kananmunan keltuaiset, kerma, raastettu parmesanjuusto, persilja sekä mausteet.
  3. Yhdistä kattilassa keskenään kuuma pasta, pekoni rasvoineen sekä kastikemassa huolellisesti sekoittaen. Tarjoa pasta välittömästi esim. raastetun parmesanjuustoraasteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti