Miilunpolttajan spagetti eli pasta carbonara on italialainen, pekonista ja pecorino- tai parmesanjuustosta sekä kananmunan keltuaisista valmistettava pastaruoka. Alkuperäiseen ohjeeseen kerma ei kuulune, mutta se antaa hyvää makua ja sopii suomalaiseen keittiöön.
3-4 hengelle
Raaka-aineet:
1 pkt (170 g) pekonia300 g spagettia
1 prk (2 dl) kermaa
2 kananmunan keltuaista
50 g parmesanjuustoa
2 rkl silputtua persiljaa
mustapippuria
suolaa
- Keitä pasta al denteksi. Pilko pekonisiivut pieniksi paloiksi ja paista kattilassa rapeaksi.
- Sekoita keskenään kananmunan keltuaiset, kerma, raastettu parmesanjuusto, persilja sekä mausteet.
- Yhdistä kattilassa keskenään kuuma pasta, pekoni rasvoineen sekä kastikemassa huolellisesti sekoittaen. Tarjoa pasta välittömästi esim. raastetun parmesanjuustoraasteen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti