keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Hedelmäiset kanasämpylät


Tämän reseptin plagioin nyt Yhteishyvän sivuilta. Tämä leipä olikin oikein mainio makujen kombinaatio; thai sweet chili -kastike antoi mukavan mietoa tulisuutta sekä makeutta yhdessä persikoitten kanssa, ja kanan mausteet ja curry sopivat niiden seuraksi täydellisesti. Itse käytin tässä tomaatti-valkosipulimarinoituja broilerin rintafileitä, kun ei hunajamarinoituja ollut, mutta ne olivatkin mukavan mausteisia.

4 sämpylää
Raaka-aineet:
4 (esipaistettua) sämpylää
4 ohutta (marinoitua) broilerin rintafileetä
thai sweet chili -kastiketta
mango- TAI persikkaviipaleita
(tuoretta basilikaa tai korianteria)
Currymajoneesi:
majoneesia
curryjauhetta

  1. Paista broilerin rintafileet uunissa n. 225 °C:ssa kauniin ruskeiksi. Paista myös esipaistetut sämpylät jos käytät niitä, ja halkaise ne. Voit siivuttaa fileitä, jos ne ovat kovin paksuja.
  2. Pistä sämpylöiden väliin chilikastiketta, broilerin rintafileet ja mango- tai persikkaviipaleet. Valmista currymajoneesi sekoittamalla majoneesin sekaan curryjauhetta makusi mukaan ja levitä se kanapihvien päälle. Lisää mausteeksi yrttejä.
  3. Jos käytit tavallisia sämpylöitä, voit vielä paahtaa niitä hetken parilapannussa tai voileipägrillissä ennen currymajoneesin lisäämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti