sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Pizzan tomaattikastike

Tämä on erinomainen tomaattikastike pizzan päällä, jos jaksaa nähdä pizzaa tehdessä vähän enemmän vaivaa. Yrttistä tomaattimurskaa käytettäessä voi aivan hyvin jättää kastikkeeseen lisättävät yrtit pois, samoin valkosipulimurskan kohdalla valkosipulin. Chilitomaattimurskasta saa pizzaan vähän potkua, jos sitä ei muuten mistään täytteessä esiintyvästä raaka-aineesta tule. Kastiketta riittää kahteen pellilliseen pizzaa, joten ylimääräisen kastikkeen voi vaikka pakastaa. Lähde: Kotikokki.

Raaka-aineet:
1 prk (390 g) yrtti-, valkosipuli- tai chilitomaattimurskaa
1 prk (70 g, 3 rkl) tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl sokeria
(kuivattua basilikaa)
(kuivattua timjamia)
(kuivattua oreganoa)
(1 laakerinlehti)
mustapippuria
suolaa

  1. Kuullota kuutioitu sipuli ja murskatut valkosipulit tilkassa öljyä. Lisää tämän jälkeen kattilaan tomaattimurska ja tilkka purkin huuhteluvettä.
  2. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Anna kastikkeen hautua ilman kantta samalla aikaa muita pizzan komponentteja valmistaessa, ja anna siitä haihtua runsaasti vettä.
  3. Tarkista maku kastikkeen ollessa sopivan paksua ja kiinteää. Ota laakerinlehti pois, jos satuit sitä käyttämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti