Tämä massiivisen maustekavalkadin sisältävä kastike on varmaankin parasta koskaan syömääni jauhelihakastiketta. Punaviini ja tomaattipyree antavat tälle ruoalle juuri sen täyteläisen tomaattisen lihaisuutta korostavan aromin, jonka minkä tahansa tekemänsä jauhelihakastikkeen tahtoisi juuri sisältävän. Pienellä lisävaivalla arkisesta jauhelihakastikkeesta saa näin myös vallan mainiosta vieraille tarjottavaa yksinkertaista ruokaa. Tällä ohjeella kastiketta tulee suhteellisen suuri padallinen, joka riittää parille syöjälle muutamaksikin päiväksi. Alkuperäisen ohjeen löysin MaMan keittiö -blogista, jota päädyin kuitenkin pikkiriikkisen muuntamaan lisäämällä joukkoon vielä hieman porkkanaraastetta ja viipaloituja herkkusieniä tuomaan lisää ruokaisuutta. Bon appétit!
6 hengelle
Raaka-aineet:
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 prk (180 g) viipaloituja herkkusieniä
400 g naudan paistijauhelihaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl yrttisekoitusta
1 tl grillimaustetta
½ tl timjamia
2-3 dl punaviiniä
1 prk (70 g, 3 rkl) tomaattipyreetä
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
2 rkl punaviinietikkaa TAI balsamietikkaa
3 rkl sokeria
3 rkl soijaa
1 dl kermaa TAI crème fraichea
Lisäksi:
parmesanjuustoa- Kuumenna öljy-rasvaseos kuumaksi padassa. Kuullota sipuli ja purista joukkoon valkosipulin kynnet. Lisää pataan myös porkkanaraaste ja herkkusieniviipaleet.
- Lisää jauheliha ja paista se kauniin ruskeaksi padassa. Lisää samalla joukkoon mausteet; mustapippuri, paprikajauhe, yrttisekoitus, grillimauste ja timjami.
- Kaada pataan punaviini ja anna kiehua hetki. Lisää samalla joukkoon tomaattipyree ja lihaliemikuutio.
- Lisää tomaattimurska, etikka, soija ja sokeri. Anna hautua miedolla lämmöllä ainakin 10 minuuttia, mieluiten jopa tunti, jolloin kastikkeen maku jalostuu ja muuttuu pehmeämmäksi.
- Lisää kerma tai crème fraiche. Tarjoa parmesanjuuston ja al denteksi keitetyn spagetin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti