torstai 30. joulukuuta 2010

Pullataikina

Pullataikinan perusresepti, josta saa varioitua pohjan moneen erilaiseen leivonnaiseen.

Taikina:
1 kananmuna
1¼ dl sokeria
2 dl kädenlämpöistä maitoa
75 g voita
1 rkl kardemummaa
vajaa tl suolaa
25 g hiivaa
6-8 dl vehnäjauhoja

  1. Vispaa kananmuna sokerin kanssa keskenään.
  2. Sekoita joukkoon kädenlämpöinen maito, kardemumma ja suola.
  3. Murustele sekaan hiiva ja sekoittele.
  4. Alusta joukkoon ensin n. puolet jauhoista ja lisää sulatettu voi. Alusta sitten loputkin jauhot taikinaan. Oikea jauhomäärä katsotaan näppituntumalla, joka syntyy kokemuksen kautta. Taikinan kuuluu jäädä hieman tahmeahkoksi, mutta irrota kuitenkin lopulta sormista suhteellisen helposti.
  5. Anna kohota n. ½ tuntia lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla.
Ohjeesta riittää n. 18 pieneen pullaan. Pullat saavat paistua uunissa 10-15 minuuttia 220°C:ssa, leeta taas 200°C:ssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti