torstai 30. joulukuuta 2010

Jauhelihaperunalaatikko


Helppo ja nopea perusarkiruoka.

4 hengelle
Raaka-aineet:
n. 25 pientä perunaa
3 porkkanaa
1 iso sipuli
pala lanttua
300 g pekonia
400 g jauhelihaa
1 lihaliemikuutio
½ litraa vettä
suolaa
pippuria

  1. Kuori perunat, porkkanat, sipuli ja lanttu, ja viipaloi ne. Sekoita pekonin joukkoon runsaasti suolaa.
  2. Paista jauheliha, ja pippuroi se. Liuota lihaliemikuutio n. ½ litraan vettä.
  3. Asettele lanttuviipaleet vuokaan alimmaiseksi kerrokseksi (muhiutuvat pohjalla), ja lisää sen jälkeen kerroksittain jauhelihaa, saksilla leikattuja pekonin palasia, perunaa, sipulia ja porkkanaviipaleita. Päällimmäiseksi tulee vielä perunaviipalekerros ja muutama siivu pekonia. Kaada päälle lihaliemi.
  4. Paista uunissa 220°C:ssa n. 75 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti