sunnuntai 25. joulukuuta 2022

Lanttulaatikko

Lanttulaatikon tekoon kannattaa käyttää useampi pienempi lanttu, sillä ne ovat makeampia.

Lähde: Kotikokki


2 litran vuoallinen
Raaka-aineet:
n. 1 kg (reilu) lanttua
½ dl korppujauhoja
1 prk (2 dl) kuohukermaa
½ dl tummaa siirappia
2 kananmunaa
½ tl suolaa
½ tl jauhettua inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
ripaus valkopippuria
Pinnalle:
korppujauhoja
voinokareita

  1. Keitä kuoritut ja lohkotut lantut kypsiksi reilussa suolassa maustetussa vedessä (n. 1 rkl suolaa). Laita vettä vain sen verran, että lantut juuri ja juuri peittyvät.
  2. Kaada keitinvesi pois ja soseuta lantut sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä hieman.
  3. Sekoita loput ainekset lanttusoseen joukkoon, tarkista maku lisää mausteita tarvittaessa.
  4. Kaada seos uunivuokaan ja kuvioi pinta lusikalla. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
  5. Paista lanttulaatikkoa 170°C:ssa n. 1½ tunnin ajan, peitä vuoka tarvittaessa foliolla jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti