Tämä kakku on mehevyytensä lisäksi täysin vegaani (kunhan valitse myös vegaanisen suklaan). Viikuna antaa kakulle myös mukavaa tekstuuria ja ratisee hauskasti hampaissa.
Lähde: Joulu -lehti (kuorrute vaihdettu suklaaraitoihin)
Raaka-aineet:
1 ps (200 g) kuivattuja viikunoitua (Pirkka)
3 kypsää banaania
1 tlk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa
1 dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 ps (200 g) kuivattuja viikunoitua (Pirkka)
3 kypsää banaania
1 tlk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa
1 dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata (Panda)
100 g tummaa suklaata (Panda)
Vuokaan:
1 rkl rypsiöljyä
- Voitele 2 litran kakkuvuoka öljyllä. Leikkaa viikunoista kannat irti.
- Soseuta viikunat, kuoritut banaanit, konsendoitu kookosmaito sekä rypsiöljy tasaiseksi seokseksi blenderillä tai sauvasekoittimella.
- Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä etikka. Kumoa taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunissa 175°C:ssa 50-60 minuutin ajan. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
- Koristele kakku sulatetusta suklaasta tehdyn raidoin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti