sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Banaani-viikunakakku

Tämä kakku on mehevyytensä lisäksi täysin vegaani (kunhan valitse myös vegaanisen suklaan). Viikuna antaa kakulle myös mukavaa tekstuuria ja ratisee hauskasti hampaissa.
Lähde: Joulu -lehti (kuorrute vaihdettu suklaaraitoihin)

Raaka-aineet:
1 ps (200 g) kuivattuja viikunoitua (Pirkka)
3 kypsää banaania
1 tlk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa
1 dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata (Panda)
Vuokaan:
1 rkl rypsiöljyä

  1. Voitele 2 litran kakkuvuoka öljyllä. Leikkaa viikunoista kannat irti.
  2. Soseuta viikunat, kuoritut banaanit, konsendoitu kookosmaito sekä rypsiöljy tasaiseksi seokseksi blenderillä tai sauvasekoittimella.
  3. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä etikka. Kumoa taikina vuokaan.
  4. Paista kakkua uunissa 175°C:ssa 50-60 minuutin ajan. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
  5. Koristele kakku sulatetusta suklaasta tehdyn raidoin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti