4 hengelle
Raaka-aineet:
½ pkt (250 g) lenkkimakkaraa
1½ l vettä
5 perunaa
1 lihaliemikuutio
1 laakerinlehti
3 porkkanaa
150 g lanttua
50 g juuriselleriä
suolaa
mustapippureita
tuoretta persiljaa
Suurus:
½ dl kylmää vettä
1 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle:
tuoretta persiljaa
- Kuori ja kuutioi juurekset ja keitä kypsiksi n. puolen tunnin ajan lihaliemessä.
- Mausta keitto laakerinlehdellä, suolalla ja mustapippureilla. Sekoita suurus ja kiehauta keiton joukkoon.
- Leikkaa lenkkimakkarasta ohuita viipaleita ja paista ne kypsiksi paistinpannulla. Viimeistele keitto tuoreella, hienonnetulla persiljalla ja nauti keitto tuoreen ruisleivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti