perjantai 1. toukokuuta 2015

Makkarakeitto

Tämä on kunnon makkarakeittoa.

4 hengelle
Raaka-aineet:
½ pkt (250 g) lenkkimakkaraa
1½ l vettä
5 perunaa
1 lihaliemikuutio
1 laakerinlehti
3 porkkanaa
150 g lanttua
50 g juuriselleriä
suolaa
mustapippureita
tuoretta persiljaa
Suurus:
½ dl kylmää vettä
1 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle:
tuoretta persiljaa

  1. Kuori ja kuutioi juurekset ja keitä kypsiksi n. puolen tunnin ajan lihaliemessä.
  2. Mausta keitto laakerinlehdellä, suolalla ja mustapippureilla. Sekoita suurus ja kiehauta keiton joukkoon.
  3. Leikkaa lenkkimakkarasta ohuita viipaleita ja paista ne kypsiksi paistinpannulla. Viimeistele keitto tuoreella, hienonnetulla persiljalla ja nauti keitto tuoreen ruisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti