lauantai 5. tammikuuta 2013

Ananasjuustokakku

Lähde: Yhteishyvä

Pohja:
150 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
Pinnalle:
2½ dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 iso prk (820/490 g) ananasrenkaita
ananaskirsikoita

  1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita niihin sula rasva. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle ja paista uunissa 160C n. 10 minuuttia ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita huolellisesti kaikki täyteainekset keskenään tasaiseksi. Kaada täytemassa jäähtyneelle kakku pohjalle ja paista uunissa 160C n. tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä.
  3. Vatkaa päällystä varten sokerilla maustettu kerma vaahdoksi ja levitä se vuoastaan irrotetun kakun pinnalle. Valuta ananasrenkaat liemestään ja asettele sellaisenaan tai pienempinä palasina kermavaahdon päälle. Koristele kakku ananaskirsikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti