maanantai 3. lokakuuta 2011

Pizzakka

Tästä ohjeesta kaikki meritti Kinuskikissalle, jolta kyseinen ohje on melkoisen julkeasti kopioitu. Mutta oli kyllä hiivatin hyvää, ei voi muuta sanoa. Tomaatin puuttuminen pohjasta hieman arvelutti, mutta tuorejuusto toimitti alustäytteen virkaa loistavasti. Ja nopea oli tehdäkin. Loistava iltapala.

3-4 hengelle
Pohja:
3 dl rasvatonta maitoa
½ pkt (25 g) tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1½ dl kauraleseitä
6 dl vehnäjauhoja

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi.
  2. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet ja vehnäjauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten kädellä vaivaten.
  3. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Kinkku-ananastäyte:
1 sipuli
150 g savukinkkua
150 g yrtti-pippurituorejuustoa
1 prk ananaspaloja tai -murskaa
3 dl (100 g) emmental-juustoraastetta

  1. Hienonna sipuli ja kuullota paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa savukinkku pieniksi paloiksi.
  2. Kauli taikinasta leivinpaperin päällä iso, pyöreä levy. Vedä levy leivinpapereineen pellille.
  3. Sivele pinnalle yrtti-pippurituorejuustoa. Levitä päälle sipulisilppu, savukinkku, ananaspalat tai -murska ja juustoraaste.
  4. Taita reuna parin sentin matkalta täytteen päälle ja painele sormella ryppyjä.
  5. Kohota liinan alla 10 minuuttia. Voitele reunat munalla. Paista 200°C:ssa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.


Salami-paprikatäyte:
150 g salami- TAI pepperonisiivuja
1-3 punasipulia
1 punainen paprika
150 g paprika-chilituorejuustoa
(1 dl aurinkokuivatun tomaatin siivuja)
3 dl (100 g) emmental-juustoraastetta
  1. Kuutioi salami- tai pepperonisiivut. Leikkaa punasipuli ja paprika suikaleiksi. Kuullota kasviksia pannulla öljytilkassa, kunnes ne ovat pehmenneet jonkin verran.
  2. Kauli taikinasta leivinpaperin päällä iso, pyöreä levy. Vedä levy leivinpapereineen pellille. Sivele pinnalle paprika-chilituorejuustoa. Levitä päälle sipuli-paprikasuikaleet, salami- tai pepperonisiivut ja halutessasi aurinkokuivattua tomaattia. Ripottele pinnalle juustoraaste. Taita reuna parin sentin matkalta täytteen päälle ja painele sormella ryppyjä.
  3. Kohota liinan alla 10 minuuttia. Voitele reunat munalla ja ripottele halutessasi reunoille kauraleseitä koristeeksi.
  4. Paista 200°C:ssa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti