tiistai 8. maaliskuuta 2016

Unkarilainen makkara-perunalaatikko

Tämä keitettyjä kananmunia, peruna- ja mausteisia makkaraviipaleita sisältävä uunissa kypsennettävä laatikkoruoka ("rakott krumpli" eli "kerrostettua perunaa") voisi olla unkarilainen vastine suomalaiselle makaronilaatikolle. Kolbász on unkarilaista paprikajauheella ja valkosipulilla maustettua savustettua makkaraa, joka säilyy hyvin myös sellaisenaan huoneenlämmössä. Savustamatonta makkaraa voi matkailija ostaa myös tuoreeltaan grillattuna kadulta paikalliselta "makkarakioskilta" sinapin ja tuoreen leivän kanssa tarjottuna.

4 hengelle
Raaka-aineet:
150 g unkarilaista kolbász-makkaraa
3 keitettyä kananmunaa
500 g keitettyjä perunoita
1 prk (200 g) crème fraîchea
1 dl kermaa
mustapippuria
suolaa

  1. Keitä perunat kuorineen kypsäksi. Keitä kananmunat (n. 10 minuuttia). Kuori ja viipaloi jäähtyneet perunat ja kananmunat. Kuori ja viipaloi myös kolbász-makkara.
  2. Voitele uunivuoka. Kerrostele raaka-aineet vuokaan seuraavasti: pohjimmaiseksi puolet perunaviipaleista (päälle suolaa ja mustapippuria), sitten kananmuna- ja kolbász-viipaleet, ja päällimmäiseksi loput perunaviipaleista (päälle suolaa ja mustapippuria).
  3. Notkista ranskankerma kermalla, ja levitä seos tasaisesti viimeisen perunakerroksen päälle. Paista laatikkoa uunissa 200°C:ssa n. 40 minuutin ajan, kunnes se on saanut kauniin ruskean pinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti