1 dl pitkäjyväistä riisiä
3 (n. 1 kg) kesäkurpitsaa
250 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
1 prk säilykeherkkusieniä
soijakastiketta
suolaa
mustapippuria
1 dl turkkilaista jogurttia
juustoraastetta
- Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhdo riisi kylmällä vedellä.
- Kuori ja silppua sipuli. Puolita ja kaiverra kesäkurpitsat niin, että maltoon joo vielä reunat. Hienonna kaiverrettu malto veitsellä pienemmäksi.
- Kypsennä jauheliha ja sipulisilppu paistinpannulla öljytilkassa. Lisää tämän jälkeen pannulle kesäkurpitsan malto sekä herkkusienet. Näin ylimääräinen neste pääsee haihtumaan täytteestä. Mausta seos mustapippurilla, soijakastikkeella ja suolalla, ja yhdistä valutetun riisin joukkoon. Sekoita täytteeseen vielä turkkilaista jogurttia ja hieman juustoraastetta.
- Jaa täyteseos kesäkurpitsaveneisiin ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista täytetyjä kesäkurpitsoja uunissa 200°C:ssa 30 minuutin ajan, kunnes juusto on saanut kullanruskean värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti