torstai 12. marraskuuta 2015

Unkarilainen friteerattu kana

Tämän friteeratun kanan, unkarilaisittain Mátrai borzas, erikoisuutena on valmistaa friteeraustaikina raakaa perunaa hyödyntäen. Olen saanut tämän reseptin unkarilaisen ystäväni äidiltä. Kermaviilikastikkeeseen ei minulla ollut ohjetta, mutta mielestäni maku oli taannoin hyvin samankaltainen kuin Suomessakin valmistettava versio, joten laitan sen nyt tähän. Kanafileinä on hyvä käyttää mahdollisuuksien mukaan mieluummin hieman ohuempia kuin paksumpia pihvejä.

Raaka-aineet:
500 g broilerin rintafileitä
Friteeraustaikina:
200 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
2 pienehköä perunaa
suolaa
vettä
Kermaviilikastike:
1 prk (2 dl) kermaviiliä
yrttisuolaseosta
1 tl sinappia
ripaus sokeria
1 tl omenaviinietikkaa

  1. Leikkaa kanafileet kolmeen pitkittäiseen osaan ja suolaa niitä puolen tunnin ajan. Valmista sillä aikaa friteeraustaikina.
  2. Raasta perunat hienoksi ja sekoita kaikki friteerautaikinan ainekset keskenään sekaisin. Löysennä taikinaa varovasti vedellä. Taikinan tulee olla paksua, ettei se valu pois lihapalojen päältä. Kuumenna friteerausöljy isossa kattilassa.
  3. Kasta lihapalat friteeraustaikinassa ja laita ne yksitellen kuumaan öljyyn kypsentymään. Kypsennä kananpalat kauttaaltaan kullanruskean värisiksi.
  4. Tarjoa kermaviilikastikkeen ja halutessasi friteerattujen, ohuiden perunaviipaleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti