Raaka-aineet:
500 g broilerin rintafileitä
Friteeraustaikina:
200 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
2 pienehköä perunaa
suolaa
vettä
Kermaviilikastike:
1 prk (2 dl) kermaviiliä
yrttisuolaseosta
1 tl sinappia
ripaus sokeria
1 tl omenaviinietikkaa
- Leikkaa kanafileet kolmeen pitkittäiseen osaan ja suolaa niitä puolen tunnin ajan. Valmista sillä aikaa friteeraustaikina.
- Raasta perunat hienoksi ja sekoita kaikki friteerautaikinan ainekset keskenään sekaisin. Löysennä taikinaa varovasti vedellä. Taikinan tulee olla paksua, ettei se valu pois lihapalojen päältä. Kuumenna friteerausöljy isossa kattilassa.
- Kasta lihapalat friteeraustaikinassa ja laita ne yksitellen kuumaan öljyyn kypsentymään. Kypsennä kananpalat kauttaaltaan kullanruskean värisiksi.
- Tarjoa kermaviilikastikkeen ja halutessasi friteerattujen, ohuiden perunaviipaleiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti