sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Sitruunaiset vasikanleikkeet

Tämä italialainen ruokalaji, Scaloppine al limona, valmistetaan perinteisesti ohueksi leikatusta vasikan lihasta, mutta myös broilerin rintafileet sopivat tarkoitukseen hyvin! Kyytipojaksi sitruunaisten leikkeleiden kanssa sopii esim. papu-pekonilisäke.

Raaka-aineet:
500 g vasikan- tai broilerinleikkeitä
vehnäjauhoja
2 dl valkoviiniä
liha- tai kanalientä
½ sitruuna
nokare voita
suolaa
mustapippuria
tuoretta persiljaa
Koristeluun:
1 sitruuna

  1. Leikkaa vasikanpaisti ohuiksi leikkeleiksi tai käytä ohuita broileripihvejä. Kääntele leikkeeleet vehnäjauhoissa ja ruskista ne oliiviöljy-voiseoksessa paistinpannulla, mausta samalla suolalla ja pippurilla. Pane valmiit leikkeleet toiselle lautaselle sivuun odottamaan.
  2. Kaada yhä kuumalle paistinpannulle n. puoli lasillista valkoviiniä. Anna alkoholin haihtua ja lisää joukkoon puolikkaan sitruunan puristettu mehu, nokare voita sekä liha- tai kanalientä. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
  3. Lisää leikkeleet takaisin pannulle kastikkeen joukkoon ja lisää sekaan hienonnettu persilja. Siirrä leikkeleet ja kastike tarjoilulautaselle ja koristele tuorein sitruunaviipalein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti