sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Mausteinen karamellikana

Lähde: Food Wishes -blogi

4 hengelle
Raaka-aineet:
800 g broilerin rintafileitä
2 punaista chilipalkoa
1 dl kevätsipulia
1 dl paahdettuja maapähkinöitä
½ dl tuoretta korianteria
Kastike:
2 rkl tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
2 dl fariinisokeria
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
2 rkl chilikastiketta (esim. Sriracha)
Lisäksi:
jasmiiniriisiä

  1. Valmista ensin kastike. Raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet hienoksi. Lisää joukkoon muut kastikeainekset. Kuutioi broilerin rintafileet ja sekoita joukkoon n. desin verran kastiketta.
  2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja kypsennä kanapalat öljytilkassa kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja karamellisoituneiksi. Voit hienontaa kevätsipulin sekä chilipalot kypsennyksen lomassa.
  3. Lisää pilkotut chilit, kevätsipuli sekä maapähkinät kanojen joukkoon ja kypsennä minuutin verran. Lisää pannulle tämän jälkeen loput kastikkeesta. Annan kastikkeen keittyä hieman kokoon ja viimeistele ruoka tuoreella, hienonnetulla korianterilla. Tarjoa karamellikana keitetyn jasmiiniriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti