Jauhelihakastike:
250 g jauhelihaa
1 sipuli
50 g pepperoniviipaleita
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
½ lihaliemikuutio
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
Provencen mausteseosta
mustapippuria
suolaa
Juustokastike:
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoa
7 dl kevytmaitoa
½ ps (75 g) juustoraastetta
valkopippuria
muskottipähkinää
Pinnalle:
25 g pepperoniviipaleita
½ ps (75 g) juustoraastetta
Lisäksi:
lasagnelevyjä
1 prk ananaspaloja
- Kuori ja hienonna sipuli. Pilko kastikkeeseen tulevat pepperonit neljään osaan.
- Kypsennä jauheliha, pepperonipalat ja sipulisilppu paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree. Mausta lihaliemikuutiolla, punaviinietikalla, fariinisokerilla, yrttiseoksella sekä suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa vettä.
- Valmista juustokastike: kypsennä jauhot voissa. Lisää joukkoon maito vähän kerrallaan koko ajan hämmentäen. Kuumenna seos kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste. Mausta juustokastike valkopippurilla ja muskottipähkinällä.
- Kokoa lasagne levittämällä uunivuoan päälle ensin hieman jauhelihakastiketta, sitten lasagnelevyjä ja tämän jälkeen vuoron perään jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Levitä valutetut ananaspalat keskimmäisen jauhelihakerroksen päälle. Peitä viimeinen lasagnelevykerros lopulla jauheliha- ja juustokastikkeella ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Levitä koko komeuden päälle vielä pepperoniviipaleita.
- Kypsennä lasagnea 200°C:ssa uunissa n. 30 minuutin ajan. Anna lasagnen vetäytyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti