tiistai 24. maaliskuuta 2015

Pepperonilasagne

Pepperonilasagne on mausteisempi versio tavanomaisesta, jota ananaksen makeus taittaa mielenkiintoisesti. Lähde: Yhteishyvä

Jauhelihakastike:
250 g jauhelihaa
1 sipuli
50 g pepperoniviipaleita
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
½ lihaliemikuutio
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
Provencen mausteseosta
mustapippuria
suolaa
Juustokastike:
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoa
7 dl kevytmaitoa
½ ps (75 g) juustoraastetta
valkopippuria
muskottipähkinää
Pinnalle:
25 g pepperoniviipaleita
½ ps (75 g) juustoraastetta
Lisäksi:
lasagnelevyjä
1 prk ananaspaloja

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko kastikkeeseen tulevat pepperonit neljään osaan.
  2. Kypsennä jauheliha, pepperonipalat ja sipulisilppu paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree. Mausta lihaliemikuutiolla, punaviinietikalla, fariinisokerilla, yrttiseoksella sekä suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa vettä.
  3. Valmista juustokastike: kypsennä jauhot voissa. Lisää joukkoon maito vähän kerrallaan koko ajan hämmentäen. Kuumenna seos kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste. Mausta juustokastike valkopippurilla ja muskottipähkinällä.
  4. Kokoa lasagne levittämällä uunivuoan päälle ensin hieman jauhelihakastiketta, sitten lasagnelevyjä ja tämän jälkeen vuoron perään jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Levitä valutetut ananaspalat keskimmäisen jauhelihakerroksen päälle. Peitä viimeinen lasagnelevykerros lopulla jauheliha- ja juustokastikkeella ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Levitä koko komeuden päälle vielä pepperoniviipaleita.
  5. Kypsennä lasagnea 200°C:ssa uunissa n. 30 minuutin ajan. Anna lasagnen vetäytyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti