perjantai 24. toukokuuta 2013

Sitruunalimonadi

Itse tehty sitruunalimonadi on raikasta ja lisäaineetonta hellejuomaa. Tästä ohjeesta syntyvästä sitruunatiivisteestä syntyy n. 1 litra eli kannullisen verran valmista limonadia. Voit myös halutessasi raastaa sitruunoista kuoren, lisätä sen sokeriliemeen  ja siivilöidä sen sitten pois siirapin jäähdytysvaiheessa. Pese tällöin sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja käytä luomusitruunoita. Lähde: Nautiskellen -blogi

1 l valmista limonadia
Raaka-aineet:
2½ dl vettä
1½ dl sokeria
2 dl sitruunamehua
Lisäksi:
vichyä maun mukaan
jääpaloja
sitruunaviipaleita

  1. Annostele vesi ja sokeri kattilaan ja anna porista liedellä n. 5 minuuttia.
  2. Purista sitruunoista mehu ja lisää sokeriliemeen. Kuumenna seos kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostuva vaahto. Nosta kattila liedeltä ja anna sitruunasiirapin jäähtyä.
  3. Laimenna siirappi vichyllä tai hiilihapotetulla vedellä ja koristele jääpaloin ja sitruunaviipalein. Tarjoile kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti