perjantai 24. toukokuuta 2013

Maustevoi

Maustevoi on vaivaton ja maistuva vaihtoehto kastikkeelle suoraan pannulta tulevan lihan päälle. Voin mausteita voi helposti varioida omien makumieltymystensä mukaisiksi ja se pitää lihan mukavan mehevänä.

Voi pehmitetään ensin huoneenlämmössä, jonka jälkeen siihen voi lusikan avulla sotkea haluamansa mausteet. Tämän jälkeen maustevoi levitetään keoksi tuorekelmun päälle ja kääritään makkaranmuotoiseksi pötköksi kelmun sisään. Jääkaappijäähdytyksen jälkeen voi on valmista leikattavaksi kiekoiksi. Pehmeän maustevoin voi myös pursottaa somiksi ruusukkeiksi ja jäähdyttää vasta sen jälkeen tai tarjoilla sellaisenaan leivän kera.

Paprikamaustevoi

Persiljamaustevoi


Paprikamaustevoi: porsas, kana
15 g voita per pihvi (150 g)
paprikajauhetta
(valkosipulimurskaa)

Persiljamaustevoi: nauta
15 g voita per pihvi (150 g)
tuoretta persiljaa
(valkosipulimurskaa)

Currymaustevoi: kana
15 g voita per pihvi (150 g)
curryjauhetta
(valkosipulimurskaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti