Lähde: HS
Raaka-aineet:
n. 2 l suikaloitua romainesalaattia ja jäävuorisalaattia
katkarapuja tai paistettuja lohi- tai broilerisuikaleita
parmesaanilastuja
leipäkrutonkeja
Kastike:
2 kananmunan keltuaista
2 tl sitruunamehua
2 dl oliiviöljyä
2 anjovis- tai sardellifileetä
2 valkosipulinkynttä
4-6 rkl raastettua parmesaania
1 tl Dijon-sinappia
1 tl worcestershirekastiketta
hiukan mustapippuria
(tilkka maitoa tai kermaa)
- Valmista kastike tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella korkeassa kulhossa. Mittaa astiaan keltuaiset ja sitruunamehu ja sekoita.
- Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
- Lisää murskattu valkosipuli, murskatut anjovikset ja parmesaaniraaste sekä mausteet.
- Suikaloi salaatti ja pane suikaleet isoon kulhoon. Sekoita kastike joukkoon. Kastike saa olla aika sakeaa, mutta voit halutessasi löysentää sitä maidolla tai ruokakermalla. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja sirottele pinnalle leipäkrutonkeja ja parmesaanilastuja. Voit rikastaa salaattia lisäämällä joukkoon katkarapuja tai paistettuja lohi- tai broilerisuikaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti