perjantai 26. lokakuuta 2012

Jauhelihatäytteiset cannellonit

Nam, uusi lempiarkiruokalaji on syntynyt! Herkulliset cannellonit valmistuvat helposti ja nopeasti töisevämmän lasagnen sijaan. Paseeratun tomaatin voi korvata halutessaan tomaattimurskalla, jolloin täytteessä on astetta enemmän ruokaisuutta. Lähde: Cebicin keittiössä -blogi.

4 hengelle
Raaka-aineet:
1 pkt cannelloneja
250 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2/5 prk (200 g) paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
1 prk (200 g) raejuustoa
1 lihaliemikuutio
kuivattua persiljaa
jauhelihamaustetta
mustapippuria
suolaa
Vuokaan:
3/5 prk (300 g) paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
1 prk kuohukermaa
1 pss juustoraastetta

  1. Ruskista jauheliha öljytilkassa paistinpannulla. Kuullota tämän jälkeen silputtu sipuli ja raastetut porkkanat ja hauduta kasvikset kypsiksi. Mausta ja lisää n. 2/5 paseeratusta tomaatista tai tomaattimurskasta ja anna porista sen verran, että kastike hieman jämäköityy. Lisää valmiiseen täytteeseen vielä raejuusto.
  2. Kaada loput (n. 3/5) paseeratusta tomaatista uunivuokaan ja täytä cannelloniputket kastikkeella. Asettele putket vieretysten paseerattuun tomaattiin. Kaada lopuksi päälle kuohukerma tasaisesti ja ripottele päälle juustoraaste. Paista cannelloneja uunissa 200°C:ssa, kunnes pasta on kypsää ja pinta on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti