sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Meloni-halloumi-mansikkasalaatti


Sadepäiväkään ei kyennyt estänyt tämän kesäisen ja raikkaan grillilisukkeeksi sopivan salaatin tekoa. Myös grilliin menossa olleet kananpojan grillipihvit paistuivat kätevästi liedellä pannussa. Resepti on Pirkan reseptipankista.

5 hengelle
Raaka-aineet:
1 ruukku lollo rosso -salaattia
1 ruukku rucolaa
500 g vesimelonia
500 g cantaloupemelonia
1 rs (250 g) mansikoita
1 pkt (250 g) halloumijuustoa
Kastike:
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
½-1 dl (vahvaa) minttua
½ rkl hunajaa
mustapippuria
suolaa

  1. Revi huuhdotut ja valutetut salaatit vadille. Kuori, poista siemenet ja paloittele melonit reiluiksi paloiksi. Puhdista ja lohko mansikat. Viipaloi halloumi.
  2. Paista halloumit kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään esim. morttelissa.
  4. Lisää meloni-, mansikka ja halloumipalat salaattiin ja kaada päälle kastike. Tarjoa esim. grillatun broilerin lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti