sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Liha-riisipiirakka



Kyllä lihapiirakka vaan on hyvää, vaikkei vieraita olisi edes tulossa! Riisin laadun voi tässä valita täysin omien mieltymystensä mukaan, mutta puuroutuvammalla riisillä täyte säilyy hieman kosteampana kuin pitkäjyväisellä riisillä. Sienet ovat tässä ohjeessa vaihtoehtoisena täytteenä, jos haluaa piiraaseensa enemmän ruokaisuutta ja makua.

1 pellillinen
Raaka-aineet:
2 pkt (1000 g) esikaulittua ja laskostettua voitaikinalevyä
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
2-2½ dl risottoriisiä
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
soijakastiketta
suolaa
pippuria
Voiteluun:
1 kananmuna

  1. Ota voitaikinalevyt hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön. Keitä kananmunat koviksi (n. 10 min) ja riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Muussaa kypsät kananmunat haarukalla hienoksi. (Jos käytät täytteessä sieniä, pieni herkkusienet ja paista ne öljyssä kypsänruskeiksi. Siirrä sienet pannulta toiseen astiaan odottamaan myöhempää käyttöä.)
  2. Kuori ja pilko sipuli. Kypsennä jauheliha ja sipuli pannulla rasvassa ja mausta soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla. Yhdistä sienet jauheliha-sipuliseoksen joukkoon.
  3. Kaaviloi voitaikinalevyt kahdeksi uunipellin kokoiseksi matoksi. Aseta toinen levyistä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä riisi, jauheliha-sipuli(-sieni)seos ja hienonnettu kananmuna kerroksiksi levyn päälle. Laita toinen voitaikinalevy koko komeuden päälle ja sulje saumat napakasti painelemalla.
  4. Voitele piirakka lopuksi kananmunalla. Paista 200°C:ssa 20-30 minuutin ajan kunnes piirakan pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti