lauantai 4. helmikuuta 2012

Lohiperhoset


Lohiperhoset ovat suhteellisen vaivaton ja hieman juhlavampi ruoka vaikka arkiviikollekin (viikonloppuisin kun tuoretta kalaa ei oikein tahdo saada). Esim. Yhteishyvän sivuilta löytyy selkeät ohjeet perhosien leikaamiseen.

4 hengelle
Raaka-aineet:
800 g paksua lohifileetä tai 4 kpl valmiiksi leikattuja perhosia kalatiskistä
öljyä tai voita paistamiseen
suolaa
pippuria

  1. Poista lohifileestä ensin ruodot, jos niitä on. Leikkaa sitten filee terävällä veitsellä neljään osaan ja halkaise kalapalat nahkaan asti kahtia pitkittäissuunnassa. Taita fileepalat perhosiksi.
  2. Paista perhoset rasvassa kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi, avonainen puoli ensin alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa esim. (helpon) tartarkastikkeen, sitruunaviipaleiden ja perunamuusin tai uuniperunan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti