Lohiperhoset ovat suhteellisen vaivaton ja hieman juhlavampi ruoka vaikka arkiviikollekin (viikonloppuisin kun tuoretta kalaa ei oikein tahdo saada). Esim. Yhteishyvän sivuilta löytyy selkeät ohjeet perhosien leikaamiseen.
4 hengelle
Raaka-aineet:
800 g paksua lohifileetä tai 4 kpl valmiiksi leikattuja perhosia kalatiskistä
öljyä tai voita paistamiseen
suolaa
pippuria
- Poista lohifileestä ensin ruodot, jos niitä on. Leikkaa sitten filee terävällä veitsellä neljään osaan ja halkaise kalapalat nahkaan asti kahtia pitkittäissuunnassa. Taita fileepalat perhosiksi.
- Paista perhoset rasvassa kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi, avonainen puoli ensin alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa esim. (helpon) tartarkastikkeen, sitruunaviipaleiden ja perunamuusin tai uuniperunan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti