Ohje on Toscakakun nimellä kulkeva resepti Yhteishyvän 3/06 ruokalehdestä. Kaksinkertaistamalla tässä piirakan raaka-ainemäärät saa myös uunipellillisen kokoisen piirakan. Hyvvää.
10 annosta
Pohja:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
100 g voita
Kuorrutus:
75 g voita
100 g manterlilastuja
1 dl sokeria
½ dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
- Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175°C:ssa uunin alaosassa n. 20 min kunnes taikina ottaa hieman väriä.
- Mittaa kuorrutusaineet kattilaan ja sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle. Paista vielä 200°C:ssa n. 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti