maanantai 5. joulukuuta 2011

Toscapiirakka


Ohje on Toscakakun nimellä kulkeva resepti Yhteishyvän 3/06 ruokalehdestä. Kaksinkertaistamalla tässä piirakan raaka-ainemäärät saa myös uunipellillisen kokoisen piirakan. Hyvvää.

10 annosta
Pohja:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
100 g voita
Kuorrutus:
75 g voita
100 g manterlilastuja
1 dl sokeria
½ dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja

  1. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175°C:ssa uunin alaosassa n. 20 min kunnes taikina ottaa hieman väriä.
  2. Mittaa kuorrutusaineet kattilaan ja sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle. Paista vielä 200°C:ssa n. 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti