keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Rahkavoitaikina

Tämä on oikein hyvä piirakkataikinan ohje. Pohjasta tulee mukavan rapea, eikä ollenkaan raskas.


Raaka-aineet pellilliseen:
1 prk (250 g) maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Raaka-aineet piirakkavuoalliseen:
½ prk (125 g) maitorahkaa
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

  1. Nypi pehmennyt voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos nopeasti keskenään murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon maitorahka ja anna jäähtyä jääkaapissa n. tunnin verran.
  2. Levitä taikina piirakkavuokaan tai kaulitse leivinpaperoidulle uunipellille. 200°C:ssa paistoaika on n. 30-35 minuuttia tai kunnes reunat ja täyte saavat mukavan värin. Piirakkavuoassa oleva taikina kannattanee myös esipaistaa ennen täytteen lisäämistä, jotta pohjasta tulisi rapea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti