sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Joulukinkun kastike


Tämän ainemääriä on kyllä niin paha mennä sanomaan, että taidan jättää välistä. Kaikki riippuu kinkun koosta, rasvaisuudesta, suolaisuudesta ja irtoavan nesteen määrästä. Äh. Mutta kuitenkin. Tässä kinkusta irronnut neste on hyytynyt kulhossa kylmässä yön yli niin, että rasva on erottunut liemikulhon pinnalle omaksi kerroksekseen.

Raaka-aineet:
kinkusta talteen otettua lientä ja rasvaa
vehnäjauhoja
kermaa
omenahilloa

  1. Kuori hyytynyttä rasvaa reilusti kattilaan ja sulata se. Sekoita joukkoon reilusti jauhoja ja kypsennä hetki. Lätki sekaan hyytynyttä lientä niin, että sekin sulaa ja kastikkeesta tulee juoksevampaa. Anna kiehahtaa, jotta jauhot kypsyvät.
  2. Lisää kastikkeeseen kermaa ja vettä suolaisuuden mukaan. Voit makeuttaa kastiketta halutessasi pienellä määrällä omenahilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti