maanantai 28. maaliskuuta 2016

Possukastike

Raaka-aineet:
400 g sianlihasuikaleita
1 sipuli
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
suolaa
(1 rkl omenasosetta)
(loraus kermaa)
Lisäksi:
perunamuusia

  1. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista sianliha ja kuullota sipulit öljytilkassa pannulla. Siirrä liha-sipuliseos toiselle lautaselle odottamaan kastikkeen valmistuksen ajaksi.
  2. Kypsennä jauhot voissa ja ruskista jauhoihin kunnon, tummanruskea väri. Lisää pannulle vesi ja sekoita kastike tasaiseksi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kastikkeeseen liha-sipuliseos, lihaliemikuutio sekä rouhittua mustapippuria. Mausta kastike halutessasi vielä omenasoseella sekä lorauksella kermaa. Tarkista suola. Tarjoa possukastike keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti