sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Porsaan uuniliha

Tämä resepti on "somekokki" Henri Alénin käsialaa. Porsaan uunilihan valmistaminen on helppoa ja tarvitsee valmistuakseen vain riittävästi aikaa. Liiallisen rasvan poistaminen paistoliemestä voi tulla tarpeeseen esim. jäähdyttämällä liemi ensin vaikkapa jääkaapissa, jonka jälkeen rasvan kuoriminen lusikan avulla on huomattavasti helpompaa. Lähde: Foodie

4 hengelle
Raaka-aineet:
1 pkt (1,2 kg) porsaan uunilihaa
2 tl suolaa
1 sipuli
½ punainen chili
1 kokonainen valkosipuli
pieni pala tuoretta inkivääriä
4 rkl soijakastiketta
3 dl vettä

  1. Laita lihanpala uunivuokaan ja lisää pinnalle suola. Lisää vuokaan lihan ympärille halkaistu valkosipuli, chili sekä kuorittu ja pienitty inkivääri ja sipuli. Lisää vuokaan vesi ja soijakastike.
  2. Kypsennä lihaa uunissa ensin 180°C:ssa 1 tunti. Kypsennä lihaa tämän jälkeen foliolla peitettynä 150°C:ssa 2 tunnin ajan. Ota liha uunista ja käännä se, ja kypsennä vielä 20 minuutin ajan.
  3. Revi kuuma liha suikaleiksi ja siivoa samalla liiat rasvat pois. Yhdistä vuokaan jäänyt liemi revityn lihan joukkoon.
  4. Tarjoile liha esim. tortillan välissä avokadososeen, salsan, ranskankerman ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti