Tällä ohjeella tulee herkullista, kermaista ja lämmittävää lohikeittoa juuri sopivasti neljälle hengelle. Erityisen hyvin tämä keitto maistuu tuoreen ruisleivän kera.
4 hengelle
Raaka-aineet:
400 g lohifileetä
300 g perunoita
80 g porkkanaa
1 pieni sipuli
8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 laakerinlehti
1 prk (2 dl) kermaa
kokonaisia musta- ja maustepippureita
suolaa
tuoretta tilliä
- Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä vihannekset melkein kypsiksi laakerinlehdellä, pippureilla ja liemikuutiolla maustetussa vedessä.
- Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala kuutioiksi ja lisää kattilaan. Anna lohen kypsyä 5 minuutin ajan.
- Poista keitosta laakerinlehti ja lisää kerma ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää päälle hienonnettu tilli ja tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti