tiistai 22. lokakuuta 2013

Lohikeitto


Tällä ohjeella tulee herkullista, kermaista ja lämmittävää lohikeittoa juuri sopivasti neljälle hengelle. Erityisen hyvin tämä keitto maistuu tuoreen ruisleivän kera.

4 hengelle
Raaka-aineet:
400 g lohifileetä
300 g perunoita
80 g porkkanaa
1 pieni sipuli
8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 laakerinlehti
1 prk (2 dl) kermaa
kokonaisia musta- ja maustepippureita
suolaa
tuoretta tilliä

  1. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä vihannekset melkein kypsiksi laakerinlehdellä, pippureilla ja liemikuutiolla maustetussa vedessä.
  2. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala kuutioiksi ja lisää kattilaan. Anna lohen kypsyä 5 minuutin ajan.
  3. Poista keitosta laakerinlehti ja lisää kerma ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää päälle hienonnettu tilli ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti