Tämä ohje on Pirkan sivuilta. Lohi oli uudenlainen tuttavuus pizzassa, mutta toimi yllättävän hyvin ja toi mukavaa vaihtelua. Siemenet pizzassa saattaa vaikuttaa epäilyttävältä idealta, mutta loppujen lopuksi ne eivät edes maistuneet läpi.
2 pizzaa
Taikina:
2½ dl vettä
1 ps (11 g) kuivahiivaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
n. 5 dl vehnäjauhoja
Kastike:
tomaattipyreetä
vihreää pestoa
Täyte:
1-2 punasipulia
salaattisiemensekoitusta
1 ps (150 g) juustoraastetta
1 pkt (150 g) kylmäsavustettua kirjolohta
maustamatonta tuorejuustoa
tuoretta basilikaa
- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu hiiva, suola ja sokeri. Lisää öljy taikinaan ja alusta loput jauhot vähitellen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
- Kuori ja suikaloi sipulit. Kuullota ne öljyssä.
- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat ja jaa taikina kahtia. Kauli taikinat ohuiksi pyöreiksi pizzapohjiksi erillisille leivinpapapereille.
- Levitä pohjille kerros tomaattipyreetä ja pestoa. Ripottele pizzojen reunoille salaattisiemensekoitusta. Lisää pinnalle juustoraaste ja paloiteltu lohi.
- Paista pizzaa uunin alatasolla 225°C:ssa 10-15 minuuttia.
- Leikkaa pizza paloiksi. Ota tuorejuustosta nokareita kahdella lusikalla ja lisää pizzapalojen päälle. Koristele tuoreella basilikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti