Hieman erikoisempi jälkiruoka. Reseptin noukin tällä kertaa täältä.
2 hengelle
Raaka-aineet:
1 kypsä ananas
1 kananmunan valkuainen
½ dl taloussokeria TAI 3/4 dl tomusokeria
vaniljajäätelöä
mantelilastuja
- Halkaise ananas kahtia ja irroita sen kruunu terävällä veitsellä. Koverra ananaksista varovaisesti kupit veitsen ja lusikan avulla, ota hedelmäliha talteen ja pilko sitä pienemmäksi. Laita ananasmurska takaisin kuppeihin, mutta jätä jäätelölle vähän tilaa.
- Vatkaa valkuainen ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi. Levitä ananaskuppeihin kerros vaniljajäätelöä, ja peittele kupin pinta marengilla. Koristele mantelilastuilla.
- Paista kuppeja pellillä 250°C:ssa uunissa parin minuutin ajan, kunnes marenki saa kauniin ruskean pinnan. Tarjoa heti ylijääneen ananasmurskan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti