maanantai 3. joulukuuta 2012

Kääretorttupohja

Vaalea kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tumma kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon peruna- ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe (ja kaakaojauhe). Sekoita jauhot varovasti munavaahtoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista kääretorttupohjaa 225°C:ssa uunissa, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea (n. 5-7 minuuttia). Ripottele toisen leivinpaperin päälle tasaisesti hienoa sokeria ja kippaa juuri uunista nostettu kakkulevy sen päälle. Irroita varovasti leivinpaperi paistetusta pohjasta ja anna jäähtyä ennen täytteen levittämistä leivinliinan alla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti