lauantai 10. marraskuuta 2012

Vadelma-kookospiirakka


Lähde: Pirkka

12 annosta
Raaka-aineet:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
75 g voita tai leivontamargariinia sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai kermaa
Pinnalle:
200 g (pakaste)vadelmia
50 g voita tai leivontamargariinia
1 ps (100 g) kookoshiutaleita
½ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen sulatettu rasva, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
  2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Ripottele päälle vadelmat.
  3. Sekoita sulatettu rasva, kookoshiutaleet, sokeri ja vehnäjauhot. Ripottele seos piirakan päälle.
  4. Paista 175°C:ssa noin 45 minuuttia. (Jos piirakka tummuu liikaa, peitä pinta leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.) Tarjoa halutessasi lisäksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti